Alfa Romeo lógó, embléma, jel

Alfa Romeo logó

Publikálva: Kategóriák: autó emblémák, olasz autó emblémák, olasz autómárkák

Alfa Romeo logo

Alfa Romeo logo egy kerek embléma, mely tartalmaz egy vörös keresztetjelvényt kerek alakban készítik, amely a heraldikai vörös keresztet, mellette egy óriási zöld kígyó eszik egy embert.  A kör tetején van az Alfa Romeo felirat, egy kék sávban. Talán ez az egyetlen logó az autóiparban, amiről nem tudjuk pontosan, hogy miért ezeket a szimbólumokat választotta az alapító a márkához.

Alfa Romeo autó logó
Alfa Romeo autó logó

Alfa Romeo embléma

Alfa logó -t a grafikus szakmában a történelem egyik legjobb autós logói közé sorolják - annak ellenére, hogy az embléma az évek során számos módosításon ment keresztül. Legkorábbi változatát 1910-ben vezettek be. Úgy vélik, hogy az embléma a Visconti család címerét ábrázolta, amely akkoriban a legbefolyásosabb és legelismertebb család volt Milánóban. A logó is fehér alapon piros keresztet hordott.

Alfa Romeo márkajel
Alfa Romeo márkajel

2015. június 24-én, a cég fennálásának 105. évfordulóján egy teljesen új logót mutattak be az Alfa Romeo Múzeum sajtótájékoztatóján. Ekkor mutatták be az új Alfa Romeo Giulia -t. Így akartak új lendületet adni a márkának. Az Alfa logó újratervezését az a Robilant Associati végezte, aki korábban számos más Fiat-csoport logót - többek között a Fiat Automobiles-t és a Lancia-t - újratervezettt, átdolgozott. A színek számát lecsökkentette háromra: a kígyó zöld, a kereszt piros és a környező gyűrű sötétkék. Más jelentős változás az új emblémán, hogy az osztott fehér és ű háttérrel helyettesítette.

Alfa Romeo autó logó, jel
Alfa Romeo jel
Alfa Romeo embléma