Jaguar logo

Jaguar logo

Publikálva: Kategóriák: angol autó emblémák, angol autómárkák, autó emblémák

Jaguar logo

A Jaguar logo legkorábbi változatát 1935-ben vezették be, de az 1945-ös évek során bemutatták az aktuális "ugró jaguar" logót. Egy nagy, fehér foltos macska, a Jaguar a sebesség, az erő és a hatalom hagyományos szimbóluma.

A legújabb, 2012-ben frissített Jaguar logót ezüst, fémes szürke és fekete színben tervezték. Egy háromdimenziós ábra, ahol színátmenetet, árnyékokat használnak arra, hogy kiemeljék azokat a színeket amelyek a jaguári testtartást gazdagnak és élénknek találják.

Jaguar logo, jel
Jaguar logo, jel

 

A Jaguar logo leggyakoribb színei fekete, arany és fémes szürke. Miközben a fekete szín az eleganciát, az integritást és a nagy teljesítményt testesíti meg, a fémes szürke és az ezüst színek a kifinomultság, a modernitás és a tökéletesség tökéletes példáját adják. Azonban a hűtőrácson és a kerekeken látható embléma számos modellen vörös színt használ, hogy kiemelje a teljesítményt és a szenvedélyt.

A Jaguar egy 1922-ben alapított brit autógyártó, jelenleg a Tata Motors tulajdonában lévő Jaguar Land Rover divíziója, amely 2008-ban megvásárolta a Fordot.

A Jaguar embléma a legtöbb Jaguar modellen található. Ezt széles körben tekintik a történelem egyik legnépszerűbb és leginkább felismerhető autólogójának.

Jaguar logo, embléma, jel
Jaguar embléma, logo
Jaguar embléma, logo