opel

Opel

Publikálva: Kategóriák: autómárkák, német autómárkák

Opel

Az Opel (teljes nevén Adam Opel AG) Németország egyik legfontosabb autóipari cége. Legnagyobb üzeme Rüsselsheimban található.

2016-ban a működési vesztesége elérte a 257 millió dollárt, annak ellenére, hogy a tavalyi év során a cég 22 európai piacon növelni tudta eladásait, főleg az új Astra modellnek köszönhetően.

A Reuters 2017 március 6-i közlése szerint megszületett a megállapodás, amely szerint a General Motors eladja európai cégeit, az Opelt és a Vauxhallt a francia PSA-csoportnak 2,2 milliárd euróért. A PSA szándékában áll e cégek reorganizációja. A tranzakció érinti a magyarországi, szentgotthárdi gyárát is.

Előtörténete

Az Adam Opel által Rüsselsheimben, 1862. január 21-én alapított családi vállalkozás eleinte varrógépeket, később kerékpárokat gyártott. Autógyártással a családi cég Adam Opel 1895-ben bekövetkezett halálig semmilyen vonatkozásban nem foglalkozott.

Története

Halála után cégét özvegye és két fia vette át. Folytatták a kerékpárgyártást, majd 1899-ben bekapcsolódtak az autógyártásba. Az első sikeres modelljük a négy lóerős Opel Patent Motorwagen System Lutzmann volt.

Rövid időn belül az egyik legnagyobb német autógyártóvá fejlődött. Ebben szerepet játszott az is, hogy a rüsselheimi telephelyen 1924-ben bevezetett futószalagnak köszönhetően a cég olcsó modelleket állított elő, amelyek iránti kereslet is rohamosan megnőtt. Az 1928-ban kibontakozó gazdasági válság a cég életét is megváltoztatta 1929. március 17-én Wilhelm von Opel és testvére, Fritz von Opel a cég részvényeinek 80 százalékát eladta a piacvezető amerikai General Motors autókonszernnek,140 millió birodalmi márkáért. A cég a korábbi nevét és a márkanevet megtarthatta.

Második világháború

Mikor már igazán kezdtek fellendülni az autóeladások; kitört a második világháború, és a szövetségesek lebombázták az Opel gyárat. A szovjet katonák elvittek rengeteg tervrajzot, és kifosztva hagyták ott a gyár romjait. Ezután néhány évvel Moszkvics 400/420 néven Opel Kadetteket lehetett kapni a Szovjetunióban. A háború után sírjából támadt fel és újult erővel nőtte ki magát Európa egyik legnagyobb autógyárává.

A régebbi modellek gyártását ennél a cégnél is Ázsiába helyezték át; a Daewoo-hoz. Az Opel Agila-t a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi üzemében gyártják.

2009 őszén a General Motors igazgatótanácsa arra a döntésre jutott, hogy - hosszas huzavona után - a kanadai Magna és az orosz Sberbank konzorcium kaparinthatja meg. A bejelentést követő sajtótájékoztatón Siegfried Wolf, a Magna egyik vezetője óriási leépítéseket helyezett kilátásba, amelynek hallatán a szakszervezete máris közölte, hogy „eddig nem erről volt szó”. Ráadásul a hoppon maradt másik tulajdonos-aspiráns, a belga RHJ International pénzügyi befektető is megpróbált jogi lépéseket tenni. Végül a káoszt a GM november 3-ai döntése zárta le, miszerint a szerződés semmis, az Opel a GM-nél marad.

2014. december 5-én - 52 év autógyártás után - bezárták az Opel bochumi gyárát.

2017. március 6 -án hétfőn bejelentették az európai autóipar egyik legnagyobb üzletét, hogy a Peugeot és Citroen autókat gyártó PSA megvásárolja az Opelt, az így létrejövő cég pedig Európa második legnagyobb autógyártójává lép majd elő. A felvásárlás megmentheti a krónikusan veszteséges Opelt és a tönk széléről visszatérő PSA-t, de az is lehet, hogy a gazdasági és politikai realitások teljesen kifektetik majd az új autóipari óriáscéget. Bővebben itt olvashat a hírről.

Sport

Az 1990-es évek-ben Magyarországon az Opel Astra Kupa volt azt első „nyugati” típusra kiírt autóverseny-sorozat.

2005-ben szállt ki a DTM sorozatból.

Az évek folyamán sok érdekes koncepcióautóval állt elő, ezek közül érdemes megemlíteni a Rak 1, 2 és 3-as típusokat, amelyek egyszemélyes, rakéta által hajtott járművek voltak.

Forrrás: Wikipedia
index.hu