Chevrolet autó embléma

Chevrolet logó

Publikálva: Kategóriák: amerikai autó emblémák, amerikai autómárkák, autó emblémák

Chevrolet logo

A Chevrolet logó az egyik legismertebb logó a világon, és a történelem során kicsit megváltozott. Gyakran keresztnek mondják, de Észak-Amerikábna csokornyakkendőnek is. Mindazonáltal, annak ellenére, hogy egy függőleges és egy vízszintes téglalap metszi egymást, a logónak kevés köze van mind a kereszthez, mind a csokornyakkendőhőz. A vízszintes és függőleges aranysárga téglalapok egymásba olvadnak és ezüst keretben képviselik a világ egyik legismertebb autómárkáját.

Chevrolet autó márka, logó
Chevrolet autó márka, logó

A "Chavy bowtie" (Chavy csokornyakkendő) egyszerű, letisztult és egyértelmű! A céget méltón képviseli.

Chevrolet logó története

A két alapító (Louis Chevrolet svájci mérnök és William Durant.) közül a Chevrolet logót Durant úr vezette be 1913-ban. Sok emberben vetődik fel, hogy a "kereszt" nyilvánvalóan Louis úr sváci származása miatt van a logóban, ám más írások arra utalnak, hogy Durant úrat egy kedves francia szálldoában látott tapéta ihlette meg.

A híres Chevrolet logó arany és sárga színben készült, ezüst szegéllyel díszítve. Az ilyen élénk színek kiemelik a márka logóját, és lelkesedést és erőt sugároznak. A cég neve a logó alatt fekete betűkkel van írva. A jelenlegi színek azonban csak a 21. század eleje óta használatosak. Ezt megelőzően a jelkép fekete-fehér vagy kék színű volt.

Chevrolet embléma
Chevrolet autó embléma, logó
Chevrolet autó márkajelq