Rolls Royce logo

Rolls Royce logo

Publikálva: Kategóriák: angol autó emblémák, angol autómárkák, autó emblémák

Rolls Royce Logo

A Rolls Royce logó és a "The Spirit of Ecstasy" (Ecstasy szelleme) 1911 óta díszítik a Rolls Royce autók hűtőrácsát. Mindkét jelkép mindig függőlegesen helyezkedik el. A Rolls-Royce jelzés két "R" betűből áll, a Royce és a Rolls képviselői, a sikeres márka mesterei.

Rolls Royce kék logó
Rolls Royce kék logó

A szimbólum kék színe a jóakaratot és a merészséget hívatott jelképezni. A kék szín használata a cég osztályára, kegyelmére és kiválóságára utal, míg a fehér szín az eleganciát, a tisztaságot és a nemességet tükrözi.
A cég nevét a Rolls Royce logon mindig egy kötőjellel jelöljük. A kötőjel a partnerséget és a "barátságos" kapcsolatot testesíti meg a két társalapító között.

Az "The Spirit of Ecstasy" vagy a "The Flying Lady", "Silver Lady", "Emily" szintén jelentős szerepet tölt be a Rolls Royce cégnél, amelyet Charles Sykes szobrász készített a Rolls Royce autók díszítésére. Megbízást kapott, hogy egy különleges jelképet készítsen az 1909 -es Rolls-Royce Silver Ghost -nak. Készített egy kis szobrot, mely egy fiatal nőt ábrázol, lenge öltözetben amint az egyik mutató úját a szája elé tart. A neve suttogó volt és ma is egyedülálló. A szobor megtekinthető a Beaulieu Nemzeti Múzeumban.

Rolls Royce embléma
Rolls Royce szobor embléma
Rolls Royce logó embléma