Mercedes Logo

Mercedes logo

Publikálva: Kategóriák: autó emblémák, német autó emblémák, német autómárkák

Mercedes logo

Mercedes embléma, logó

Bár a Mercedes logó fejlődése több mint 120 évet tartalmaz, életének nagy részét a mai jelvény - a háromszög-csillag, az autóipar egyik legismertebb logója képviseli.
A logó egy háromágú csillag ábrázolásából áll, amely a vállalat "a föld, a tenger és a levegő uralmát" jelképezi. Először 1909-ben mutatkozott be.
1926-ban, a Benz és a Daimler egyesülése után, amely egy új német márka a Mercedes-Benz létrejöttét eredményezte, a Mercedes logo tényleges védjeggyé vált. Ez egy három pontból álló csillag, melyet a koszorúval és a márkanévvel bekeretezve a Mercedes autókat jelöli. Azóta a logó jelentéktelen módosításokon ment át.
A Mercedes logó rendkívül hatékony logó, és a feltűnő egyszerűség, tisztaság és konzisztencia miatt nagyon könnyen megjegyezhető és felismerhető. A leggyakoribb színek, amiket a Mercedes logójában látni fognak, fekete és ezüst színűek. Az ezüst szín a kifinomultságot, a kreativitást és a tökéletességet ábrázolja, míg a fekete szín eleganciát, integritást és tisztaságot jelent. A világ legnépszerűbb, legkedveltebb és leginkább felismerhető logójává vált.

Mercedes Logo, embléma, jel
Mercedes jel
Mercedes jel, embléma, logo