Jeep logó

Publikálva: Kategóriák: amerikai autó emblémák, amerikai autómárkák, autó emblémák

Jeep Logo

A Jeep embléma egy autó elejét, hűtőrácsát mutatja, melynek két szélén egy egy kerek fényszóró helyezkedik el. A jeep felirathoz valójában klasszikus Helvetica Bold betűtípust használtak. Ugyanakkor a zöld függőleges vonalak itt is megtalálhatók és a fényszórók között elhelyezkedő hűtőrács megjelenítésére szolgálnak. A "Jeep" szó általában a sötétzöld háttéren található a hűtőrács és a motorháztető felett.

Jeep hűtőrács embléma

Az eredeti Jeep prototípusa Bantam BRC volt. A Willys MB Jeeps 1941-ben készült el, kifejezetten a hadsereg számára, vitathatatlanul a legrégebbi sorozatgyártású négykerék-meghajtású autó.

A Jeep logó alakja eltér az összes többi jelvénytől. Nincsenek körök, pajzsok, ovális vonalak, sok szín stb. Ez valójában jellegzetes klasszikus hűtőrács, két fényszóró mindkét oldalán és a cég neve a motorháztető felett.

A "Jeep" szót 1963-ban védjegyként lajstromozták, anélkül, hogy logó lenne, vagy bármilyen embléma lenne. A Jeep logó sötétzöld színe az egyediség, az eredetiség, a jólét és a növekedés, míg a fehér szín az ikonikus márka báját és eleganciáját jelképezi.

Jeep egy amerikai autók márkája, amely az FCA US LLC (korábban Chrysler Group, LLC), a Fiat Chrysler Automobiles 100% -os tulajdonú leányvállalata. Az egykori Chrysler Corporation 1987-ben szerezte meg a Jeep márkát, a tulajdonos American Motors fennmaradó eszközeivel együtt.

Land Rover Embléma
Land Rover autó logó
Land Rover autó embléma