Bugatti logo, embléma

Bugatti logo

Publikálva: Kategóriák: autó emblémák, francia autó emblémák, francia autómárkák

Bugatti logo

Bugatti logo háromszínű, ovális alakú melynek a szélén a keskeny fehér sávban hatvan piros pont helyezkedik el, amelyek a gyöngyöket vagy a biztonsági vezetékeket (erről megoszlanak a vélemények)  szimbolizálnak. A Bugatti logó közepe piros, előtt a "Bugatti" szó fekete fehér árnyalatú fehér betűkből áll. A Bugatti felirat felett helyezkedik el az EB márkanév, mely betűk a nagy Ettore Bugatti, a cég alapítójára utalnak.

Ettore Bugatti apja ékszertervező és művész volt. Művészi tehetsége döntő jelentőségű volt az autók egyedi és ikonikus kialakításában, valamint a vállalat identitásában. A Buggati autókban nem voltak tömítések, így a biztonsági vezetékek csak csipke mintáknak tűntek. Ennek oka lehet, hogy a Bugatti logó piros pontokat tartalmaz. Egy másik elmélet azt sugallja, hogy az öreg Bugatti finom ékszer darabjait látta a fia autóinak.

A Bugatti logó fő színe piros, ami természetesen rendkívüli teljesítményt, szenvedélyt és élvezetet mutatja. A fehér az eleganciát és a nemességet képviseli, míg a fekete árnyalatok a kiválóságot és a bátorságot képviselik.

Bugatti jelvény
Bugatti jel
Bugatti embléma