Maserati logo

Maserati logo

Publikálva: Kategóriák: autó emblémák, olasz autó emblémák, olasz autómárkák

Maserati logo

A Maserati logo 1926 -ra nyúlik vissza. A Maserati egy 1914. december 1-jén alapított olasz luxusautó-gyártó cég, Bologna -ban. A cég székhelye most Modenában van, logója egy háromágú szigony.
A Maserati logója a Bolognai Piazza Maggiore Neptune szökőkútján alapul. 1920-ban az egyik Maserati testvér, Mario ezt a szimbólumot használta a logóban Diego de Sterlich barátjának javaslatára. Különösen alkalmas volt a sportautó cég számára, mivel a Neptunusz erőt és erőt képvisel; emellett a szobor a cég eredeti otthonának jellegzetes szimbóluma.

Maserati Logo, Embléma, Jelvény

A Maserati embléma fehér kék alapon, Neptune szimbólumát jelképezi a Bolognai Piazza Maggiore-ban. A jelmondat, "Excellence through passion" azaz "Kiválóság a szenvedélyen keresztül". A Maserati logót először 1926-ban mutatták be, amikor a testvérek az első Tipo 26 modellt gyártották.
A Maserati logó a történelem legkedveltebb és leginkább felismerhető autólogója. A kék szín a Maserati logóban szimbolizálja erejét, kiválóságát és osztályát, míg a fehér szín a márka tisztaságát és báját tükrözi.

Maserati Embléma, Logo
Maserati embléma