Smart autó logó

Smart logo

Publikálva: Kategóriák: autó emblémák, német autó emblémák, német autómárkák

Smart Logo

1982 végén az SMH (a Swatch márkájú órák készítője) vezérigazgatója, Nicolas Hayek elkezdett kidolgozni egy új autót, ugyanazon típusú gyártási stratégiák és személyre szabási funkciók segítségével, amelyek népszerűsítik a Swatch órákat.

1993-ban Hayek diszkréten kezdett közeledni más autógyártókhoz a Swatchmobile projekttel. A BMW, a Fiat, a General Motors és a Renault visszautasította, végül informális megállapodást kötött a Daimler-Benz AG-vel, a Mercedes-Benz autók gyártója.
A Smart a Swatch és a Mercedes által folytatott együttműködésből származik: Swatch Mercedes ART. Brandingjében a vállalat logóját és logóját "c" -ként és nyílvesszővel ellátva "kompakt" és "előre gondolkodó" logikát alkalmazza.

Ez a két vállalat nevét az intelligens márkanévbe beírta, hiszen a Swatch és a "m" a Mercedes-Benz. A "művészet" tükrözi a gépjárműgyártásnak az 1994-es alapítása óta beterjesztett nem szokványos megközelítését.
A 3D 'c' betű ezüstszínű gradiens árnyalatú, míg a jobb oldalon lévő nyíl minden sárga. Az "intelligens" szó a logóval együtt szürke színű.

Smart autó embléma
Smart autó logó
Smart autó jel